Punased pirnid
6 portsjonit; 1 portsjon
200 ml punast veini
3 sl suhkrut
1 sl jõhvika- või mustasõstratarretist
1 kaneelikang
6 kõva pirni.
Vala punane vein väikesesse potti, kuhu terved pirnid ühe kihina parasjagu sisse mahuvad. Kuumuta vein, sega hulka suhkur ja mustasõstratarretis, lisa kaneelikang.
Koori pirnid ja tõsta potti punase veini sisse. Keeda vaiksel tulel 10 minutit. Tõsta pirnide peale aeg-ajalt keeduleent.
Võta pliidilt, lase pirnidel leeme sees jahtuda. Eemalda kaneelikang ja sea pirnid serveerimiseks valmis. Paku leent pirnide kõrvale.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...