Üleküpsetatud lõhe spinati ja ricottaga
6 portsjonit; 1 portsjon
15 min ettevalmistust; 30-35 min küpsetamist
140 g beebispinatit
100 g ricotta kohupiima
2 hästi peeneks hakitud küüslauguküünt
hakitud värsket tilli
6 filotaigna lehte
750 g nahata lõhefileed
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kuumuta spinatit väikesel pannil keskmisel kuumusel 2-3 minutit, kuni see muutub pehmeks. Lase jahtuda mõned minutid.
Sega hulka ricotta, küüslauk ja till.
Aseta pannipaber pannile ja sellele 1 filotaigna leht, niisuta õli sprayga ja lisa veel 2 filotaigna lehte.
Jaota peale lõhe, kata spinatiseguga. Peale aseta viimased 3 filotaigent, niisutades taignalehti taas õli sprayga. Kinnita ääred, kasutades selleks teravat nuga, eemaldades liigne taigen.
Pihusta pealispinnale õli (spray).
Küpseta ahjus 25-30 minutit, kuni muutub pealt kuldseks ja krõbedaks ning lõhe valminud.
Võta ahjust ja lase seista 5 minutit enne, kui jagad portsjoniteks. Serveeri porgandi ja brokkoliga.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...