Küpsetatud tomatid kitsejuustu ja üritidega.

Küpsetatud tomatid kitsejuustu ja üritidega.

15 minutit ettevalmistuseks+ 30minutit küpsetamiseks
4 portsjonit, 1 portsjon

See retsept sobib suurepäraselt serveerida soojalt või külmalt kergeks eineks rohkelt salatiga kui ka pearoas lisandina grillitud kanafilee kõrvale (ära unusta arvestada lisaühikuid)

80 g kuskussi     
150 ml köögiviljapuljongit
12 keskmist tomatit    
hakitud värskeid ürte: münt, basiilik, tüümian, petersell
1 sl puhastatud seedrimänni seemneid 
120 g pehmet chévre kitsejuustu  

1.Soojenda ahi 180 kraadini.
2.Pane kuskuss kaussi ja vala üle köögiviljapuljongiga. Jäta 10ks minutiks kaane alla paisuma.
3.Lõika tomatitelt kaaned, uurista välja viljaliha.
4.Rösti seedrimänniseemned.
5.Sega omavahel kokku paisutatud kuskuss, hakitud ürdid, röstitud seedrimänni seemned ja täida saadud seguga tomatid
6.Pane igale tomatile tükk kitsejuustu, vajuta see õrnalt täidisesse.
7. Kõige lõpuks aseta kõikidele tomatitele peale tomatikaaned ja küpseta ahjus 30 minutit kuni tomatid on muutunud pehmeks ja kuskuss on saavutanud kuldpruuni värvuse.
8.Serveeri kuumalt või külmalt.

Itaalia pastakaste...