Peedi-püreesupp

Peedi-püreesupp

4 portsjonit, 1 portsjon 

500 g keedetud peeti  
8 dl köögiviljapuljongit 
1 punane sibul
4 kartulit   
1 porgand  
1-2 varsselleri vart
1-2 küüslauguküünt
140 g lahjat sulatatud juustu (n Merevaik  light)  
pipar, pitsamaitseaine,
soovi korral 1 sl punast veiniäädikat 
4 sl 10% hapukoort       

1.Lase puljong keema. Lisa sellesse tükeldatud kartul, porgand, varsseller, küüslauk ja sibul ning hauta, kuni need on pehmed.
2.Lisa tükeldatud keedupeet ja keeda veel mõni minut.
3.Püreesta köögiviljad saumikseriga, lisa maitseained, sulatatud juust, soovi korral veniäädikas ning kuumuta keemiseni.
4.Serveerimisel tõsta igale portsjonile lusikatäis 10% hapukoort. Kaunista maitserohelisega.