Peedi-püreesupp
4 portsjonit, 1 portsjon
500 g keedetud peeti
8 dl köögiviljapuljongit
1 punane sibul
4 kartulit
1 porgand
1-2 varsselleri vart
1-2 küüslauguküünt
140 g lahjat sulatatud juustu (n Merevaik light)
pipar, pitsamaitseaine,
soovi korral 1 sl punast veiniäädikat
4 sl 10% hapukoort
1.Lase puljong keema. Lisa sellesse tükeldatud kartul, porgand, varsseller, küüslauk ja sibul ning hauta, kuni need on pehmed.
2.Lisa tükeldatud keedupeet ja keeda veel mõni minut.
3.Püreesta köögiviljad saumikseriga, lisa maitseained, sulatatud juust, soovi korral veniäädikas ning kuumuta keemiseni.
4.Serveerimisel tõsta igale portsjonile lusikatäis 10% hapukoort. Kaunista maitserohelisega.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...