Vastlapäeva hernesupp

Vastlapäeva hernesupp

4 portsjonit; 1 portsjon

1 l vett
400 g külmutatud herneid           
1 sibul, 
1 köögivilja puljongikuubik
150 g suitsujuustu (või Light sulajuustu)
soola, pipart
1 vars varssellerit                                   
4 sl 10% hapukoort                                
40 g taist viilusinki                                   
maitserohelist

Lase liiter vett keema, seejärel lisa herned, viilutatud sibul, tükeldatud varsseller ja puljongikuubik. Keeda ca 10 minutit.
Tõsta pott pliidilt ning püreeri korralikult kogu keedetud herne-sibulasegu. Seejärel pane pott uuesti tulele ning lisa supile juust. Kuumuta seni, vahepeal segades, kuni juust on ilusti suppi sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika singiviilud ribadeks ja prae need pannid läbi ja puista serveerimisel supile kaunistuseks või sega kuuma supi hulka.  Kõrvale paku teraviljakuklit.