Vastlapäeva hernesupp
4 portsjonit; 1 portsjon
1 l vett
400 g külmutatud herneid
1 sibul,
1 köögivilja puljongikuubik
150 g suitsujuustu (või Light sulajuustu)
soola, pipart
1 vars varssellerit
4 sl 10% hapukoort
40 g taist viilusinki
maitserohelist
Lase liiter vett keema, seejärel lisa herned, viilutatud sibul, tükeldatud varsseller ja puljongikuubik. Keeda ca 10 minutit.
Tõsta pott pliidilt ning püreeri korralikult kogu keedetud herne-sibulasegu. Seejärel pane pott uuesti tulele ning lisa supile juust. Kuumuta seni, vahepeal segades, kuni juust on ilusti suppi sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika singiviilud ribadeks ja prae need pannid läbi ja puista serveerimisel supile kaunistuseks või sega kuuma supi hulka. Kõrvale paku teraviljakuklit.
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...