Räimed punases kuues
4 portsjonit; 1 portsjon
500 ml tomatimahla
3 sl tomatipastat
4 tl õli
1 sl suhkrut
1 küüslauguküüs
soola, pipart
sidrunimahla
500 g räimeliblikaid
3–4 suuremat mugulsibulat
värsket tilli
-
Kuumuta tomatimahl keemiseni, lisa tomatipasta ja 2 tl õli, maitsesta suhkru, soola, küüslaugu, sidrunimahla ja pipraga.
-
Maitsesta räimed kergelt soolaga, lõika sibul ratasteks, määri ahjuvorm ülejäänud õliga.
-
Lao räimed vaheldumisi sibulaga ahjuvormi, kalla peale kaste.
-
Küpseta rooga eelsoojendatud 180kraadises ahjus 20–25 minutit.
-
Serveerimisel puista üle rohke hakitud tilliga.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, veebruar 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...