Räimed punases kuues

Räimed punases kuues

4 portsjonit; 1 portsjon

500 ml tomatimahla

3 sl tomatipastat

4 tl õli

1 sl suhkrut

1 küüslauguküüs

soola, pipart

sidrunimahla

500 g räimeliblikaid

3–4 suuremat mugulsibulat

värsket tilli

 

  1. Kuumuta tomatimahl keemiseni, lisa tomatipasta ja 2 tl õli, maitsesta suhkru, soola, küüslaugu, sidrunimahla ja pipraga.

  2. Maitsesta räimed kergelt soolaga, lõika sibul ratasteks, määri ahjuvorm ülejäänud õliga.

  3. Lao räimed vaheldumisi sibulaga ahjuvormi, kalla peale kaste.

  4. Küpseta rooga eelsoojendatud 180kraadises ahjus 20–25 minutit.

  5. Serveerimisel puista üle rohke hakitud tilliga.

Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, veebruar 2011

Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk