Forellifilee veini-tomatikastmega

Forellifilee veini-tomatikastmega

 2 portsjonit;  1 portsjon

200 g kartulit

1 tl õli

2 x 120 g forellifileed

120 ml kuiva valget veini

1 sl sidrunimahla

1 suurem tomat

ca 4 cm värsket kurki

1 tl hakitud murulauku

terake soola, sidrunpipart või sidruniga kalamaitseainet

kaunistuseks salatilehti

rose pipart

 

  1. Keeda kartulid. Maitsesta lõhefileed soola ja sidrunipipraga. Koori tomat. Haki kooritud tomat ja kurk.

  2. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles lõhefileed mõlemalt poolt. Võta filee puulabidakesega pannilt ja keera fooliumisse, et kala püsiks soojana.

  3. Kalla pannile vein, sidrunimahl, tomati- ja kurgitükid, murulauk. Kuumuta kiiresti keemiseni, võta pann tulelt ja maitsesta.

  4. Pane salatilehed taldrikule, pane peale kartulid ja lõhefilee. Tõsta lusikaga peale tomati- kurgikaste. Pressi peale sidrunimahla ja garneeri rose pipraga, serveeri kohe.

 Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011

Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk