Mangorisotto krevettide ja tulise kastmega

Mangorisotto krevettide ja tulise kastmega

 2 portsjonit;  1 portsjon

2-3 viilu röstsaia 1

2 küüslauguküünt

1 tšillipiprakaun

pool kimpu koriandrit

1 sl jahvatatud mandleid

1 sidruni pressitud mahl

1 tl oliiviõli

soola

1 tl suhkrut

1 sibul

150 g risottoriisi

1 tl õli

400 ml köögiviljapuljongit

1 väiksem mango

pipart

120 g krevette

 

  1. Tulise kastme valmistamiseks leota saiaviilu u 10 minutit, suru kergelt kuivaks ja püreeri koos 1,5 küüslauguküüne, hakitud tšillipipra, koriandri, 2 tl sidrunimahla, mandlite ja õliga. Maitsesta soola ja suhkruga ning jäta tõmbama.

  2. Risotto valmistamiseks haki sibul ja prae koos riisiga 1 tl õlis läbi, vala juurde puljong ja hauta kaane all u 15 minutit. Tülelda mango, lisa riisi hulka ja hauta kaaneta veel 10 minutit, kuni riis on pehme ja vedelik aurustunud. Hautamise ajal sega aeg-ajalt.

  3. Maitsesta risotto sidtunimahla, soola ja pipraga.

  4. Määri teflonpann küüslauguküünega, kuumuta ja prae krevetid rasva lisamata kiiresti, umbes paar minutit.

  5. Serveeri krevette koos kastme ja risottoga. 

Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011 

Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk