Mangorisotto krevettide ja tulise kastmega
2 portsjonit; 1 portsjon
2-3 viilu röstsaia 1
2 küüslauguküünt
1 tšillipiprakaun
pool kimpu koriandrit
1 sl jahvatatud mandleid
1 sidruni pressitud mahl
1 tl oliiviõli
soola
1 tl suhkrut
1 sibul
150 g risottoriisi
1 tl õli
400 ml köögiviljapuljongit
1 väiksem mango
pipart
120 g krevette
-
Tulise kastme valmistamiseks leota saiaviilu u 10 minutit, suru kergelt kuivaks ja püreeri koos 1,5 küüslauguküüne, hakitud tšillipipra, koriandri, 2 tl sidrunimahla, mandlite ja õliga. Maitsesta soola ja suhkruga ning jäta tõmbama.
-
Risotto valmistamiseks haki sibul ja prae koos riisiga 1 tl õlis läbi, vala juurde puljong ja hauta kaane all u 15 minutit. Tülelda mango, lisa riisi hulka ja hauta kaaneta veel 10 minutit, kuni riis on pehme ja vedelik aurustunud. Hautamise ajal sega aeg-ajalt.
-
Maitsesta risotto sidtunimahla, soola ja pipraga.
-
Määri teflonpann küüslauguküünega, kuumuta ja prae krevetid rasva lisamata kiiresti, umbes paar minutit.
-
Serveeri krevette koos kastme ja risottoga.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...