Kartulitortilla kohupiima-jogurtikastmega

Kartulitortilla kohupiima-jogurtikastmega

4 portsjonit;  1 portsjon

 

8 keskmist keedetud kartulit

2 sibulat

1 küüslauguküüs

4 tl õli

200 g sügavkülmutatud herneid

6 muna

soola

pipart

100 g rasvata kohupiimapastat

150 g maitsestamata jogurtit

murulauku või rohelist sibulat

 

  1. Lõika keedetud kartulid tükkideks, haki sibulad ja küüslauguküüs.

  2. Prae kartulid, sibul ja küüslauk õliga läbi.

  3. Lisa juurde külmutatud herned.

  4. Klopi lahti munad, maitsesta soola ja pipraga ning vala kartulisegule.

  5. Lase alumisel poolel kenasti pruunistuda.

  6. Seejärel aseta tortilla 200kraadisesse ahju ja lase 20 minutit järelküpseda.

  7. Kastme jaoks sega rasvata kohupiimapasta jogurtiga, maitsesta soola ja pipraga, lisa peenestatud murulauk või roheline sibul.

  8. Serveeri tortillat kohupiima-jogurtikastmega.

Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus

Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk