Kartulitortilla kohupiima-jogurtikastmega
8 keskmist keedetud kartulit
2 sibulat
1 küüslauguküüs
4 tl õli
200 g sügavkülmutatud herneid
6 muna
soola
pipart
100 g rasvata kohupiimapastat
150 g maitsestamata jogurtit
murulauku või rohelist sibulat
-
Lõika keedetud kartulid tükkideks, haki sibulad ja küüslauguküüs.
-
Prae kartulid, sibul ja küüslauk õliga läbi.
-
Lisa juurde külmutatud herned.
-
Klopi lahti munad, maitsesta soola ja pipraga ning vala kartulisegule.
-
Lase alumisel poolel kenasti pruunistuda.
-
Seejärel aseta tortilla 200kraadisesse ahju ja lase 20 minutit järelküpseda.
-
Kastme jaoks sega rasvata kohupiimapasta jogurtiga, maitsesta soola ja pipraga, lisa peenestatud murulauk või roheline sibul.
-
Serveeri tortillat kohupiima-jogurtikastmega.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...
Köömneid on kasutatud tuhandeid aastaid ja nagu enamikku teisi vürtse, kasutasid seda ka meie esivanemad nii maitset parandavate kui ka meditsiiniliste omaduste poolest. Imselt h ...