Pašatarretis

Pašatarretis

6 portsjonit  1 portsjon – 2,5

2 apelsini        
Tarretis:
4 želatiinilehte
150 ml 12%  vahustatavat vaniljekastet    
2 sl (30 g) rosinaid       
4-5 (60 g) kuivatatud aprikoosi     
1 apelsin        
1 sl apelsinimarmelaadi (sobib ka Põltsamaa õunamoos)  
2 sl suhkrut        
300 g rasvata kohupiimapastat     
50 g 14% maitsestamata toorjuustu    
100 ml apelsinitäismahla      

Koori apelsinid ja lõika õhukesteks viiludeks. Vooderda umbes 1,5 liitrine ümar kauss apelsiniiviiludega.
Aseta želatiinilehed rohkesse külma vette umbes 5 minutiks ligunema.
Vahusta jääkülm Crème Vanilla. Jahvata rosinad ja aprikoosid puruks. Koori apelsin ja lõika väikesteks kuubikuteks. Sega rosinad, aprikoosid ja greibitükid vaniljevahu sisse. Lisa ettevaatlikult segades apelsinimarmelaad, suhkur, kohupiim ja toasoe toorjuust.
Kuumuta apelsinimahl. Pigista pehmenenud želatiinilehtedest liigne vesi välja ja sega kuuma mahla sisse. Jahuta mahlasegu.
Lisa želatiini-mahla segu puuvilja-kohupiima segusse peene joana pidevalt segades. Vala mass apelsiniviilude peale. Lase külmas tarduda soovitavalt järgmise päevani. Kummuta serveerimisvaagnale.