Kevadroheline pirnikook

Kevadroheline pirnikook

 

 

8 portsjonit  1 portsjon

Vaja läheb:

50 g võid

200 g nisujahu           

1,5 tl küpsetuspulbrit 

1 punase koorega pirn           

2 muna                                                                      

60 g suhkrut                                                             

100 ml piima                                                             

soovi korral rohelist toiduvärv-geeli (Dr. Oetker)

paar tilka pirni- sidruni- või rummiessentsi või  (1 sl viskit)

8 pekaanipähklit                                                       

 

Valmistamine:

1. Sulata või.   Vooderda 20cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.

Sega jahu küpsetuspulbriga. Pese pirn korralikult ja lõika väiksesteks tükkideks (ära koori). Pane ahi 180kraadile kuumenema.

2. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa ettevaatlikult segades jahusegu, piim, sulavõi, ja essents. Toiduvärv-geeli lisa niipalju, et saaks õrnrohelise värvuse. Kõige lõpus sega hulka pirnitükid ja kalla tainas vormi. Jaota  8 pekaanpähklit koogile ringikujuliselt võrdsete vahedega.

3. Küpseta 180kraadises ahjus 30-40 minutit. Lõika jahtunud kook 8 tükiks nii, et iga tüki peal on 1 pähkel.

 

Nõuanne: Kui sul pole toiduvärvi kodus, saad pirnikoogi, kuid see pole rohekat värvi.