Mannamagustoit aprikoosikastmega
portsjoneid4 ettevalmistus20 min küpsetus15 min
Komponendid
Juhend
- Maitsesta piim soola ja sidrunikoorega, kuumuta keemiseni, nõrista sisse manna ja lase tasasel tulel 10 minutit paisuda. Maitsesta mannapuder suhkruga, vala madalasse vormi, kata fooliumiga ja jäta jahtuma.
- Kastme jaoks lõika 2 aprikoosipoolikut viiludeks, ülejäänud aprikoosid püreeri, lisa kompotivedelikku. Maitsesta kaste rummiessentsi ja suhkruasendajaga.
- Jahtunud mannapuder lõika viiludeks.
- Klopi lahti muna. Pööra pudruviilusid munas ja seejärel riivsaias ning prae kuumas õlis kuldseks.
- Serveeri aprikoosikastme ja -viiludega. Garneeri melissilehtedega.
- Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus
- Foto: Priit Palomets
- Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk