Sügisene quiche
portsjoneid6 ettevalmistus20 min küpsetus40 min
Komponendid
Juhend
- 1. Lõika muskaatkõrvits ja pastinaak väikesteks tükkideks, jaota brokoli õisikuteks.
- 2. Pane ahi 180 kraadile kuumenema ja kata 26cm läbimõõduga küpsetusvorm pannipaberiga.
- 3. Pane muskaatkõrvits potti, lisa külm vesi, kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 5 minutit. Lisa pastinaak, kata pott kaanega ja kuumuta 3 minutit, seejärel lisa brokoli ja kuumuta veel paar minutit. Kalla köögiviljad sõelale ja pane nõrguma.
- 4. Lisa pitsapõhja pulbrile vesi ja õli, sega taignaks, vala vormi ning aja ühtlaselt laiali.
- 5. Kalla peale nõrgunud köögiviljad. Klopi lahti munad ja sega toorjuustuga, maitsesta kuivatatud punega. Kalla muna-toorjuustusegu köögiviljadele, kata pann küpsetuspaberiga ja küpseta umbes 30 minutit.
- 6. Võta ahjust ja lase 5 minutit küpsetuspaberi all rahuneda enne kui lõikad tükkideks ja serveerid.
- Toidu valmistas Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa