Lihtsaid grilliretsepte
Linnulihavarras ananassi ja aedviljaga
Lõika parajateks tükkideks 120 g linnuliha fileed, 2 ananassirõngast (värske või suhkruta konserv), 1 paprika ja 1 sibul. Lisa juurde 1 tl oliiviõli, maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga ning sega läbi. Lase seista umbes 10 min.
Seejärel lüki vaheldumisi vardasse ja küpseta grillil 10-15 minutit.
Grillitud kalafilee
Määri 150 g forellifilee tükile 1 sl 16% maitsetaimedega sulatatud juustu, maitsesta soola, pipra ja küüslaugusoolaga. Lõika väikesteks tükkideks 1 sibul, 1 tomat ja ½ paprikat. Aseta kala fooliumile, puista üle aedviljatükikestega, keera kokku ja grilli umbes 30 min.
Grillitud küüslaugukrevetid
Aseta puidust vardasse 10 hiidkrevetti. Sega 1 pressitud küüslauguküüs 2 tl sidrunimahla, 1 tl taimeõli, soola ja pipraga. Määri krevetid seguga ja lase umbes 2 tundi seista.
Salati jaoks rebi tükkideks ½ salatipead, 50 g poolitatud kokteiltomateid ja 1 tükeldatud paprika. Salatikastmeks sega 1 tl taimeõli, 2 tl valget veiniäädikat, 1 tl sidrunimahla, soovi korral ½ tl magusat sinepit ja 1 tl värskeid maitsetaimi. Grilli vardaid mitu korda pöörates ja marinaadiga kastes umbes 10 minutit.
Siia juurde sobivad väga hästi õhukeste küüslaguviiludega kaetud grillitud tomatisektorid.
Köögiviljavardad
Lõika 3 cm tükkideks 1 paprika, 1 suvikõrvits, 1 baklažaan ja 1 punane sibul. Lüki köögiviljatükid vaheldumisi puidust vardasse.
Marinaadi jaoks sega 1 sl sidrunimahla, 1 tl sojakastet, 1 tl taimeõli ja maitsesta 1 pressitud küüslauguküüne, 1 tl värske rosmariini, soola ja pipraga.
Lase varrastel marinaadis seista umbes 30 minutit.
Grilli vardaid pidevalt pöörates.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...