Ahjus küpsetatud karpkala ürdivõiga
portsjoneid6 ettevalmistus15 min küpsetus30 min
Komponendid
Juhend
- Riivi umbes neljandiku laimi koor. Sega toasooja või hulka riivitud laimi koor, 1 tl hakitud värsket tilli ja 1/2 tl kuivatatud piparmünti, maitsesta soola ja pipraga. Mässi või toidukilesse ja pane sügavkülma tahenema.
- Hõõru sisikonnast puhastatud karpkala seest ja väljast meresoolaga. Lõika noaga külgedele sälgud. Pane kala võimalusel kõhu peale.
- Kuumuta ahi 175kraadini ja küpseta 20-30 minutit või kuni kala on küps.
- Serveeri väikesteks tükikesteks lõigatud ürdivõiga.
- Nõuanne: Juurde sobivad keedetud kartulid ja porgandid. Soovi korral võib lisada seedermänni seemneid või mandlilaaste.