Beseerull toorjuustu ja kirssidega
portsjoneid10 ettevalmistus20 min küpsetus25 min
Komponendid
Juhend
- Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga veidi vahtu, lisa suhkur ja vahusta tugevaks läikivaks vahuks.
- Vooderda suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri paber toiduõliga.
- Silu munavaht ühtlaselt plaadile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta eelsoojendatud 150 kraadises ahjus alumisel tasemel umbes 25 minutit (kuna ahjud on erinevad, siis tuleb kõrgust-kuumust-aega ise vastavalt kohandada).
- Valmis põhi keera tagurpidi teisele küpsetuspaberile ja tõmba küpsetuspaber põhja küljest lahti, lase jahtuda.
- Sega kokku toorjuust ja kohupiimakreem. Määri ühtlaselt jahtunud beseele. Pane peale kirsid ja rulli besee kokku. Võib kasutada külmutatud kirsse või kompotikirsse.
- Hoia beseerulli veidi külmkapis, kuni täidis veidi taheneb.
- Lõika kümneks tükiks.
- Nõuanne: Kirsside asemel võib kasutada vaarikaid, maasikaid vt meelepäraseid marju.
- Retsepti idee ja foto: Regina Karlep