Forell kreveti-porru teki all muskaatkõrvitsaga
portsjoneid4 ettevalmistus20 min küpsetus50 min
Komponendid
Juhend
- Lõika kooritud kartulid parajateks sektoriteks, porgandid kangideks ja pane ahjuvormi, puista üle vähese soola, rosmariinilehtede ja 0,5 sl õliga. Raputa segamini ja jäta seisma umbes 30 minutiks.
- Viiluta muskaatkõrvits (koorida pole vaja), puhasta seemnetest ja aseta pannile küpsetuspaberile. Määri õliga, maitsesta soola, pipra ja pizzamaitseainega. Jäta tõmbama.
- Haki porru rõngasteks ja prae kergelt läbi u 0,5 sl õliga.
- Soojenda ahi 200kraadini. Esmalt pane ahju kartulid-porgandid. Vormi põhja võib panna pisut vett, aeg-ajalt tuleks neid segada, küpsemiseks kulub umbes 45 minutit.
- Kui kartul ahjus, pane teisele plaadile kala. Piserda sidrunimahlaga ja määri majoneesiga. Pane ahju umbes 15-20 minutit pärast kartuleid.
- Kui kala on peaaegu küps, tõsta välja ja kata porruga, pane ahju tagasi ja lase küpseda veel 10 minutit.
- Samal ajal pane ahju ka kõrvits. Kõrvits küpseb 20-25 minutit, kuid kontrolli seda vahepeal, kõrvits on parim, kui on veel veidike krõmps.
- Võta umbes 10 min pärast kala uuesti välja, kata porrukiht krevettide ja
- riivjuustuga, puista peale pizzamaitseainet ja küpseta veel umbes 10 minutit kuni juust on sulanud ja hakkab tõmbuma kuldseks.
- 8. Võta kõik toidud ahjust välja ja serveeri kuumale taldrikule. Puista
- üle värske peterselli või muu meelepärase maitserohelisega.
- Nõuanne: Soovi korral võib kartuli ära jätta või asendada nt lillkapsaga - hoiad portsjonilt kokku 0,5 ühikut.
- * kui ahi väike võib kartulid ja porgandid aurutada või keeta potis.
- Retsepti idee ja foto: Gerda Kordemets