Jõulurull
portsjoneid12 ettevalmistus30 min küpsetus10 min
Komponendid
Juhend
- Mikserda toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega eraldi kausis kokku jahu, kakao, tärklis, küpsetuspulber, piparkoogimaitseaine ja ülipisike näputäis soola.
- Sega kuivained munavahu sisse rahulikult vispliga tõstes suunaga alt üles kuni taigen seguneb, vaht ei tohi kahaneda.
- Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 180kraadises ahjus kuni 10 minutit.
- Ahjust välja võttes raputa biskviit tuhksuhkruga üle, kata puhta küpsetuspaberiga ja keera teisipidi. Tõmba põhjas olev küpsetuspaber kohe lahti.
- Immuta biskviidi põhi piima, külma tee või kohviga.
- Sega kohupiimakreem ja toorjuust ning kata sellega biskviit.
- Eralda granaatõuna seemned, jaota ühtlaselt biskviidile, keera rulli ja pane veidikeseks külma tahenema.
- Lõika 12 tükiks.
- Nõuanne! Granaatõuna võid asendada 150 g kooritud ja tükeldatud mandariinidega. Mandariine ja granaatõuna võib ka pooleks panna.
- Retsept ja foto: Regina Karlep