Kalkuniliha kõrvitsa vürtsmoosiga
portsjoneid4 ettevalmistus80 min küpsetus20 min
Komponendid
Juhend
- Lõika kalkuni rinnafilee viiludeks. Sega apelsinimahla hulka sinep, maitsesta soola ja pipraga ning marineeri kalkuniviilud selles umbes tund.
- Vürtsmoosi valmistamiseks puhasta tšilli seemnetest ja valgest säsist. Haki tšilli, sibul ja küüslauk, tükelda kõrvits.
- Pane potti õli, lisa tšilli, sibul ja küüslauk ning kuumuta pidevalt segades 5 minutit kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa juurde vesi, kõrvitsatükid, suhkur ja purustatud nelk.
- Keera kuumust vähemaks ning hauta 5-8 minutit, lisa äädikas ja keeda kuni kõrvits on pehme. Maitsesta soola ja vähese pipraga. Lase jahtuda.
- Võta liha marinaadist ja prae õlis kuldpruuniks. Serveeri koos jahtunud kõrvitsa vürtsmoosiga, puista roale hakitud kõrvitsaseemneid. Juurde sobib serveerida täisterapastat. 1 tass keedetud pastat annab 2 ühikut.
- Nõuanne! Vürtsmoos muutub seismisega paremaks. Külmikus seisab valmis vürtsmoos kaanega purgis umbes nädala.
- * äädikat lisa vastavalt oma maitsele
- Foto: Raivo Tiikmaa