Kapsasupp kikerherneste ja sulatatud juustuga
portsjoneid4
Komponendid
300 g varajast kapsast
1 purk konservkikerherneid või 240 g keedetud
1 mugulsibul
3 küüslauguküünt
1 keskmine porgand
1 sl õli
2 mahe kanapuljongi kuubikut
soola
1 värske tšillipipra kaun
60 g Merevaigu sulatatud juustu
1,4 liitrit vett
rosmariini
Juhend
- Pane vesi koos puljongikuubikutega kuumenema.
- Kuumuta pann õliga, prae tükeldatud porgandit, sibulat, hakitud küüslauguküüsi ja veidi rosmariini umbes 3-4 minutit. Tšillikauna võid hakkida ja koos köögiviljaga läbi praadida või siis lisada terve kaun supi sisse.
- Kalla segu pannilt keevasse puljongisse. Seejärel lisa eelnevalt loputatud kikerherned ja hakitud kapsas. Keeda tasasel tulel kuni kapsas on parajalt pehme.
- Lisa sulatatud juust, kuumuta kuni juust on sulanud. Serveerimisel puista peale värsket maitserohelist.
- Retseptis on kasutatud varajast kapsast ja 1 purk konservkikerherneid.