Kartuli-ürdivorm
portsjoneid4 ettevalmistus15 min küpsetus30 min
Komponendid
Juhend
- Keeda kartuleid umbes 10 minutit, kurna ja lase veidi jahtuda. Haki 2 küüslauguküünt ja lõika 2 sibulat viiludeks. haki värkeid ürte - petersell, murulauk, rosmarrin, tüümian või teisi meelepäraseid, kokku 2 sl. Riivi juustud.
- Pane ahi 180kraadile soojenema. Määri ahjuvorm 1 tl õliga.
- Lõika kartulid õhukesteks viiludeks ja pane 1/3 vormi põhja. Kata kartulid kolmandiku küüslaugu, sibulaviilude, ürtide ja cheddar juustuga.
- Lao ülejäänud kihid samamoodi. Lahusta puljongikuubik kuumas vees, kalla roale ja küpseta vormi ahjus u 15 minutit, puista peale parmesan ja küpseta veel 5 minutit kuni juust on sulanud ja kuldne.
- Sobib serveerida hapukurgiga.
- Retsept: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa