Kimchi
portsjoneid10
Komponendid
Juhend
- 1. Lõika pestud kapsas pikuti neljaks, seejärel ristipidi 3-4 cm viiludeks, valmista soolvesi.
- 2. Sega kapsas soolvette ja hoia vajutise all mõned tunnid (5-6 tundi). Maitse soolsust ja vajadusel uhu köögiviljad enne vürtside lisamist külma veega.
- 3. Sega hakitud küüslauk, ingver, tšillipulber (või tšillikaun), suhkur, soovi korral paprikapulber ja kalakaste ning purusta blenderis pastaks.
- 4. Lõika valge redis kangideks ja sibul juppideks, lisa kapsale.
- 5. Lisa vürtsisegu ja mulju korralikult kapsasegusse, kasutades kummikindaid.
- 6. Tõsta kapsas purkidesse, vajuta korralikult kokku. Ära pane purki liiga täis. Kata kergelt kaanega, kuid mitte hermeetiliselt, sest gaasid peavad väljuma.
- Lase 1–5 päeva toasoojas hapneda, vahepeal suru kapsast allapoole ja ühtlasi maitse, kas on juba valmis. Edasi hoia kimchi’t külmkapis.