Kodune krõbe pähklimüsli mee- ja kookosega
portsjoneid12 ettevalmistus10 min küpsetus20 min
Komponendid
Juhend
- Kuumuta ahi 160 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
- Mõõda kaerahelbed suurde kaussi ja lisa õli, mesi ja lahtiklopitud munavalged, sega korralikult läbi (ära muretse väikeste klompide tekkimise pärast).
- Sega juurde hakitud pähklid, mandlid ja kõrvitsaseemned. Maitsesta kaneeli ja ingveriga. Kalla segu plaadile, aja ühtlaselt laiali ja küpseta umbes 10 minutit, ära küpseta üle.
- Lisa pestud rosinad ja kookoshelbed, sega hoolikalt läbi ning küpseta veel 10 minutit.
- Lase korralikult jahtuda ja seejärel pane õhukindlasse purki.
- Nõuanne: Serveeri müslit hommikusöögiks või vahepalaks naturaalse jogurti ja marjade või tükeldatud puuviljadega. Õhukindlalt hoituna seisab 2-3 nädalat.
- Teostus: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa