Kohupiimapätsid pirni-veinikastmes
portsjoneid4 ettevalmistus20 min küpsetus15 min
Komponendid
Juhend
- Nõruta kohupiim, sega juurde lahtiklopitud muna, sulatatud või, riivsai ja jahu, maitsesta vanillsuhkru ja soolaga.
- Koori õun ja riivi jämeda riiviga kohupiima hulka. Aseta 30 minutiks külmikusse.
- Kuumuta potis õunamahl ja vesi keemiseni. Tõsta lusikaga tainast pätsid ja keeda neid tasasel tulel 10 minutit.
- Tükelda pirnid. Pane potti vesi ja kaneelikoor, lisa vein, maitsesta sidrunimahla ja suhkruga.
- Lisa pirnitükid ja kuumuta keemiseni. Lase pirnidel nõrgal tulel veel mõni minut tõmmata. Võta kaneelikoor välja ja maitsesta kastet soovi korral täiendavalt suhkruasendajaga.
- Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus
- Foto: Priit Palomets
- Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk