Köögiviljapilaff kanaga
portsjoneid4 ettevalmistus20 min küpsetus35 min
Komponendid
Juhend
- Kuumuta õli (kasuta sügavat kaanega panni) ja prae keskmisel kuumusel sibulat, fenkolit ja paprikat umbes 7-8 minutit.
- Lisa maitseained ja loorber, kuumuta minut, siis lisa kanatükid ja suvikõrvits. Prae umbes 4 minutit kuni liha hakkab pruunistuma.
- Sega juurde riis, prae umbes minut ja seejärel lisa puljong. Hauta kaane all vaiksel tulel umbes 20 minutit, kuni riis on parajalt pehme.
- Võta välja loorberilehed, lisa sidrunimahl ja sega riis kahvliga kohevaks. Serveerimisel puista üle koriandri ja mandlilaastudega.
- Nõuanne! Kui kasutad köögivilja praadimiseks 2 tl õli ja asendad broileri kintsuliha fileega, annab 1 portsjon 4 ü. Kui valmistad roa lihata, asendades broileriliha baklažaaniga, annab 1 portsjon 3,5 ü. Soovi korral võid fenkoli asendada 1 porgandiga.
- Toidu valmistas: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa