Kõrvitsa-šokolaadikeeks
portsjoneid16 ettevalmistus20 min küpsetus30 min
Komponendid
Juhend
- Pane ahi 180kraadile kuumenema. Määri keeksivorm võiga. Lõika puhastatud kõrvits kuubikuteks, murra šokolaad tükkideks.
- Pane poti põhja pisut vett ja keeda kõrvitsat vaiksel tulel kuni see on pehme, kalla ära liigne vedelik, vispelda mass ühtlaseks ja pane šokolaaditükid kuuma kõrvitsa juurde sulama.
- Sega omavahel kakaopulber, jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Klopi munad tuhksuhkruga tugevaks vahuks, lisa jahusegu ja seejärel sega ettevaatlikult juurde kõrvitsa-šokolaadisegu. Kalla tainas vormi ja küpsteta 25-30 minutit. Võta ahjust ja lase vormis jahtuda umbes tund, enne kui lõikad tükkideks.
- Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.