Lihapallid ahjus mozzarellaga
portsjoneid4
Komponendid
300 g pakk delikatesshakkliha
4-5 vart rohelist sibulat, hakitud
2 sl hakitud peterselli
1 tl sidruni riivitud koort
1 keskmine muna
170g Paprika
300g Suvikõrvits
2 tl õli
250 g karp kirsstomateid
2 sl tomatipüreed
1-2 küüslauguküünt
1 sl kappareid
125 g mozzarella juustu
basiilikut
rukolat
1 sl riivsaia
Juhend
- 1. Sega hakkliha hakitud rohelise sibula, peterselli, sidrunikoore, riivsaia ja munaga. Maitsesta soola ja pipraga. Veereta 16 lihapalli.
- 2. Tükelda paprika ja suvikõrvits, sega läbi 1 tl õliga, pane ahjuplaadile koos lihapallidega ning küpseta eelsoojendatud 200kraadises ahjus umbes 15 minutit kuni lihapallid kergelt pruunistuvad.
- 3. Purusta küüslaugud, sega tomatipüree, tomatite ja kapparitega, kalla pannile ja sega kõik läbi. Laota peale mozzarella ja küpseta ahjus veel 15 minutit, kuni juust on sulanud ja lihapallid hästi läbi küpsenud. Puista peale värsket basiilikut ja serveeri koos rukolaga.