Mangorisotto krevettide ja tulise kastmega
portsjoneid2 ettevalmistus10 min küpsetus30 min
Komponendid
Juhend
- Tulise kastme valmistamiseks leota saiaviilu u 10 minutit, suru kergelt kuivaks ja püreeri koos 1,5 küüslauguküüne, hakitud tšillipipra, koriandri, 2 tl sidrunimahla, jahvatatud mandlite ja õliga. Maitsesta soola ja suhkruga ning jäta tõmbama.
- Risotto valmistamiseks haki sibul ja prae koos riisiga 1 tl õlis läbi, vala juurde puljong ja hauta kaane all u 15 minutit. Tülelda mango, lisa riisi hulka ja hauta kaaneta veel 10 minutit, kuni riis on pehme ja vedelik aurustunud. Hautamise ajal sega aeg-ajalt.
- Maitsesta risotto sidrunimahla, soola ja pipraga.
- Määri teflonpann küüslauguküünega, kuumuta ja prae krevetid rasva lisamata kiiresti, umbes paar minutit.
- Serveeri krevette koos kastme ja risottoga.
- Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus
- Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk, Foto Priit Palomets