Mesikäpa šokolaadikook
portsjoneid10
Komponendid
Juhend
- Kuumuta ahi 170 kraadini. Kata 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm pannipaberiga.
- Põhja valmistamiseks purusta 30 Mesikäpa šokolaadivahvlit mikseris täiesti peeneks, lisa õli ja piim ning sega ühtlaseks, suru segu kätega tugevasti vormi põhja ja küpseta umbes 12 minutit.
- Täidise valmistamiseks mõõda piim potti, lisa näpuotsaga soola, pane keskmisele kuumusele soojenema.
- Samal ajal vahusta munad suhkruga. Lahusta maisitärklis külmas vees ja lisa segades muna hulka. Nirista segu kuuma piima sisse pidevalt vispliga segades ja kuumuta (ära lase keema) kuni kreem muutub parajalt paksuks. Võta pliidilt, lisa 3/4 šokolaadist (ülejäänud jäta garneeringuks) ja sega kreemi kuni šokolaad on täielikult sulanud.
- Vala täidis põhjale ja lase koogil vähemalt 10 minutit jahtuda, kata fooliumiga ja pane 3 tunniks või üleöö külmikusse tahenema. Kaunista šokolaadiga. Serveerimisel lõika kook 10 tükiks.