Muhe ploomikook
portsjoneid8 ettevalmistus15 min küpsetus45 min
Komponendid
Juhend
- Keeda ploome vees umbes 20 minutit kuni need on täiesti pehmed ja püreeri kergelt.
- Lisa juurde sulatatud margariin.
- Vahusta munavalged suhkruga kohevaks ja sega ettevaatlikult tõstes jahtunud ploomisegu hulka.
- Sega jahu, kaneel ja küpsetuspulber ning lisa väikeste koguste kaupa ploomi-munavahu hulka.
- Määri 20 cm läbimõõduga koogivorm margariiniga ja puista üle nisukliidega.
- Pane taigen vormi ja küpseta eelsoojendatud 175kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni kook on läbi küpsenud, kontrolli puutikuga küpsust.
- Lõika kook 8 tükiks.
- Idee serveerimiseks: Sobib väga hästi serveerida vaniljekastmega, arvesta 2 sl vaniljekastme kohta juurde 0,5 ü.