Mustsõstra-kohupiimakook valge sokolaadiga
portsjoneid8 ettevalmistus30 min küpsetus5 min
Komponendid
Juhend
- 1. Sügavkülmutatud mustsõstrad võta sulama. Sulata või. Lülita ahi 180 kraadile.
- 2. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja maitsesta ingveriga. Suru küpsisemass 18 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja küpseta eelsoojendatud 180kraadises ahjus umbes 5 minutit.
- 2. Purusta kergelt sulanud mustsõstrad, lisades 50 ml kuuma vett ja 1 sl suhkrut.
- 3. Mikserda kokku kohupiim ja suhkur ning sega juurde purustatud mustsõstrad.
- 5. Paisuta ja sulata želatiin ja sega kiirelt kohupiima-mustsõstrasegusse. Vala täidis jahtunud küpsisepõhjale, silu ühtlaseks ning pane külmikusse tahenema.
- 5. Riivi või tõmba noaga valgest šokolaadist laastud. Kaunista kook šokolaadilaastude ja mustade sõstardega.
- Retsept: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa