Õuna-beseekook
portsjoneid10 ettevalmistus20 min küpsetus40 min
Komponendid
Juhend
- 1. Koori õunad ja tükelda. Sega juurde sidrunikoor ja -mahl, suhkur ja paar supilusikat külma vett. Kuumuta pliidil umbes 10 minutit, kuni õunad on pehmenenud. Sega ja jälgi, et ei läheks kõrbema.
- 2. Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Võta 3 muna, eralda munavalged ja klopi, kuni ilmuvad pehmed tipud, lisa tuhksuhkur ja vahusta munavalged kõvaks läikivaks vahuks.
- 3. Pane õunasegu ahjuvormi, määri peale munavalgevaht, kasutades kahvlit, et moodustada huvitav muster.
- 4. Küpseta ahjus 25-30 minutit, kuni munavalged muutuvad kuldseks. Serveerimisel puista üle kaneeliga.
- Retsept: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikma