Pasta hakkliha, salsa ja fetaga
portsjoneid4 ettevalmistus20 min küpsetus20 min
Komponendid
Juhend
- Haki punane sibul, lõika punane ja kollane paprika õhukesteks viiludeks. Kuumuta suur pann õliga ja prae 2/3 sibulast kuni pehmenemiseni, u 6–8 minutit. Lisa paprikad ja prae koos veel 3–4 minutit, lisa hakitud küüslauk, 2 tl jahvatatud köömneid, 2 tl paprikapulbrit ja 1 tl tšillipulbrit ning prae veel 2 minutit.
- Keera kuumus suuremaks, pane pannile hakkliha, sega pidevalt kuni hakkliha on hästi läbi kuumenenud ja veidi pruunistunud, see võtab umbes 5 minutit.
- Kalla juurde vesi ja puljongimaitseaine, kata pann kaanega ja kuumuta vaiksel tulel veel 5 minutit.
- Vahepeal keeda pasta al dente ja sega pannile hakkliha hulka, kuumuta kõik koos läbi.
- Valmista salsa, selleks sega hästi peeneks hakitud tomatid, laimimahl, koriander, ülejäänud sibul, maitsesta soola ja ½ tl oliiviõliga.
- Serveeri pastaroog salsa ja murendatud fetaga.
- Toidu valmistas: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa