Pavlova
portsjoneid12 ettevalmistus30 min küpsetus80 min
Komponendid
Juhend
- 1. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa vahustamist jätkates vähehaaval suhkur ja vahusta edasi, kuni saad läikiva tihke vahu (7–8 minutit). Lisa ka sidrunimahl ja sõelu hulka maisitärklis. Sega ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ringikujuline tordipõhi. Vajuta lusikaga ääred kõrgemaks ja vormi seest
- täidise jaoks õõnsaks. Pane ahi kuumenema 160 kraadile, koogi ahju pannes alanda kuumust 110-le kraadile ja küpseta tund 20-30 minutit.
- 2. Keera kuumus kinni ja lase lahtise uksega ahjus kuivada.
- 3. Vahusta vahukoor, lisa tuhksuhkur ja toorjuust.
- 4. Lisa lõpus punased sõstrad ja naudi!