Piimakissell
portsjoneid2 ettevalmistus15 min
Komponendid





Juhend
- Pane 300 g piima väiksema potiga tulele.
- Sega kausikeses 100 g piima suhkru-, vaniljesuhkru- ja tärklisega, vispelda kuni kõik koostisosad ühtlaselt segunevad.
- Kui piim hakkab potis keema tõusma, nirista vaikselt sisse pidevalt vispeldades piima-suhkru-tärklise segu ja sega kuni kissell piisavalt pakseneb, ära keeda. Tegutse kiiresti!
- Tõsta pott tulelt!
- Jaga kissell kahte kaussi ja raputa peale näpuotsaga suhkrut, et ei tekiks pinnale kilet.
- Kui kissell on jahtunud, jaga magustoitudele keedis.
- Nõuanne! Marjahooajal võid keedise asendada suhkruga hõõrutud marjadega.
- Retsepti idee: Regina Karlep
- Foto: Irina Tammis