Põhjata kodujuustukook ploomi ja granaatõunaga
portsjoneid8 ettevalmistus30 min
Komponendid
150 g ploome
580 g klassikalist kodujuustu
1 banaan
1 tl riivitud laimikoort
250 g pakk vahustatvat vanillikastet
4 želatiinilehte või 2 sl želatiini
60 g granaatõuna seemneid
mõni leht piparmünti
Juhend
- Lõika ploomid tükkideks, eemalda kivid.
- Sega blenderis kodujuust, banaan ja laimi koor ühtlaseks massiks. Vahusta jääkülm Creme vanilla ja sega kodujuustu hulka, lisa maitseks kaneeli.
- Paisuta želatiin väheses vees ja sulata kuumaveevannil.
- Pisut jahtunud želatiin nirista pidevalt segades kodujuustuvahu hulka.
- Kata lahtikäiv koogivorm toidukilega ja kalla segu vormi, peida ploomitükid koogi sisse, pane külmikusse tarretuma vähemalt 2 tunniks.
- Serveerimisel eemalda koogivormi serv ja kaunista granaatõuna seemnete ja mündilehtedega.
- Nõuanne: 580 g kodujuustu saad kui ostad ühe 380 g ja ühe 200 g karbi kodujuustu.
- Retsept: marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa