Porgandi-ricottapirukas
Rukkijahust valmistatud põhjal, kiudainerikas ja tervislik pirukas pidupäevalauale!
portsjoneid12 ettevalmistus30 min küpsetus35 min
Komponendid
Juhend
- Põhja jaoks sega jahu soolaga ning näpi sisse külmad võitükid. Lisa vähehaaval külm vesi ning mätsi tainas liialt üle töötlemata palliks. Mässi kilesse ning pane pooleks tunniks külmkappi. Pese ja koori porgandid ning tõmba juurviljakoorijaga peenikesteks lintideks. Keeda lindid poolpehmeks, nõruta ning jäta jahtuma. Sega ricotta munade, piima ja 2/3 riivjuustuga. Maitsesta julgelt soola, pipra ning meelepärase ürdiga. Sega õrnalt tõstes juurde vahustatud munavalged.
- Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja külgedele, täksi kahvliga auguliseks ning eelküpseta 200 kraadi juures umbes 10-12 minutit, kuni põhi on pealt katsudes kuiv. Määri ricottasegu põhjale, keedetud porgandiribad suru täidisesse. Raputa peale ülejäänud riivjuust ja küpseta pirukat 180 kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni juust on pealt sulanud ning pirukas küps. Lase paar minutit jahtuda ja serveeri soojalt.