Rabarberi-kookosekook
portsjoneid12 ettevalmistus30 min küpsetus45 min
Komponendid
Juhend
- Valmista põhi. Selleks sega jahu, suhkur ja sool omavahel. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Löö hulka muna ja sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks jahedasse tahenema.
- Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Suru taigen õli või võiga määritud vormi põhja ja külgedele. Eelküpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit.
- Valmista samal ajal täidis. Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa jogurt või hapukoor, munad, kookoshelbed ja jahu.
- Lõika rabarberid 1 cm juppideks ning kata nendega koogipõhi.
- Vala peale täidis ja küpseta ahjus 30-35 minutit 200kraadises ahjus, kuni kook on kuldpruun.
- Lase veidi jahtuda ja serveeri.