Ricottakook pirniga
portsjoneid8 ettevalmistus15 min küpsetus40 min
Komponendid
Juhend
- Määri vormi põhi võiga ja puista üle fariinsuhkruga.
- Koori pirn ja rabarber, tükelda. Laota pirnitükid ja rabarber vormi suhkru peale, raputa üle
- 1 sl suhkru ja kaneeliga. Sulata või.
- Vahusta muna ülejäänud suhkruga, lisa ricotta, sega korralikult läbi ja lisa jahtunud või.
- Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa vaheldumisi mineraalveega ricotta-munavahule.
- Jaota segu vormi ühtlaselt pirnidele.
- Küpseta eelsoojendatud 185kraadises ahjus umbes 40 minutit.
- Valmis kook keera taldrikule tagurpidi jahtuma.
- Nõuanne: Hooajavälisel ajal võid teha kooki 2 pirniga, tilgutades pirnidele pisut sidrunimahla ja lisades taignasse riivitud sidrunikoort.