Riivleiva-mustika-toorjuustuklaas
portsjoneid2
Komponendid
2 viilu rukkileiba
1 sl suhkrut
1 klaas mustikaid
60 g Exquisa 0,2% toorjuustu
3 sl 10% hapukoort
vaniljesuhkrut
Juhend
- Jäta eelmisel päeval 2 viilu rukkileiba toatemperatuurile õhu kätte kuivama või kasuta vanemat tahket leiba. Riivi leivaviilud, kuumuta koos suhkruga teflonpannil nõrgal kuumusel läbi.
- Sega omavahel toorjuust ja hapukoor kreemjaks, maitsesta vaniljesuhkruga.
- Pane klaasi kihiti leib, mustikad, toorjuustukreem, tee samamoodi järgmiste kihtidega. Kõige peale musikad.
- Lase enne serveerimist umbes 10 minutit maitsestuda.
- Nõuanne! Mustikate asemel võid proovida teisi marju ja puuvilju, näiteks omavalmistatud õunapüreed, aprikoose, hästi küpseid pirnide, ploome jne.
- Kui kasutad rasvasemat toorjuustu, arvesta portsjoni kohta 0,5 ühikut juurde!
- Retsept: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa