Sealihavardad mee, seesamiseemnete ja pestotomatitega
portsjoneid4 ettevalmistus70 min küpsetus5 min
Komponendid
Juhend
- Grillimiseks läheb vaja 8 puuvarrast. Eelnevalt leota vardaid külmas vees u 15 minutit.
- Lõika sea sisefilee kõigepealt pooleks ning seejärel kumbki pool 12 võrdseks tükiks. Sega marinaadiks pressitud küüslauk, riivitud ingver, mesi, wortshesteri- või sojakaste ja õli.
- Pane lihatükid kaussi, lisa marinaad ja jäta vähemalt tunniks toatemperatuurile kui küpsetad samal päeval või kogu ööks külmkappi (vähemalt tund enne küpsetamist võta liha soojenema).
- Võta 2 sibulat ja lõika mõlemad 6 tükiks. Lüki lihatükid vardasse vaheldumisi sibulatükiga, 3 lihatükki ja 3 sibulatükki igasse vardasse.
- Valmista pestotomatid, selleks võta 16 kirsstomatit ja lõika nendelt „kaas” ja uurista välja sisu. Lõika mozzarella pisikesteks tükikesteks või riivi, sega pestoga ning täida tomatid.
- Grilli sealihavardaid umbes 3-4 minutit mõlemalt poolt, tomateid 3-4 minutit, kuni mozzarella pehmeneb, garneeri basiilikulehtedega.