Shakshuka
portsjoneid4
Mida vaja?
2 ½ spl oliiviõli
1 suur sibul viilutatud
2 küüslauguküünt peeneks hakitud
1 suur punane või kollane paprika viilutatud
Sool ja pipar
2-4 lehtkapsa lehte peeneks hakitud
4 tomatit hakitult
¾ tl magusat paprikat
1 ½ tl köömnepulbrit
¼ kurkumi pulbrit
Näpuotsaga Cayenne pipart soovi korral
¼ tl kuivatatud tüümiani
1 loorberileht
6 suurt muna
3 spl kreeka jogurtit
1 spl peeneks hakitud koriandrit
Röstleib kõrvale söömiseks
Juhend
- Kuumuta pannil 2 spl õli, lisa sibul ja kuumuta 3-5- minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta veel 1 minut.
- Lisa paprika, sool ja pipar ning kuumuta 5 minutit. Lisa lehtkapsas ja kuumuta veel 5 minutit. Lisa tomatid ja maitseained, tüümian, loorberileht ja ¼ tassi vett, kuumuta madalal kuumusel 15 minutit segades aeg ajalt. Eemalda loorberileht ning lisa soola maitse järgi.
- Tee 6 väikest lohku kastmesse ning lisa munad sinna. Kata pann kaanega ja kuumuta madalal kuumusel 12 minutit kuni munad on küpsed vastavalt soovile. Raputa munadele soola ja pipart. Sega kreeka jogurt ülejäänud õliga ning maitsesta soolaga, kata kogu küpsetis. Kaunista koriandriga ning kõrvale serveeri röstleib.