Suvikõrvitsa-õuna ampsud
portsjoneid12 ettevalmistus20 min küpsetus35 min
Komponendid
Juhend
- Puhasta õunad südamikest, koori suvikõrvits ja riivi mõlemad jämeda riiviga ning pigista liigsest mahlast.
- Lisa leotatud ja nõrutatud rosinad ning kahvliga puruks pressitud banaan.
- Maitsesta sidrunimahla, riivitud sidrunikoore ja kaneeliga, sega korralikult läbi.
- Klopi munad kergelt vispliga lahti, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja õli ning lisa see õuna-kõrvitsa segule.
- Soojenda ahi 190kraadini. Jaota segu muffinivormidesse ja küpseta kuni on pealt kuldpruunid. Söö jahtunult.
- Nõuanne! Taigna võid valmistada ka 225 g Tartu Milli koduse keeksi pulbrist, lisades sinna juurde vett ja 3 sl õli. Sel juhul arvesta 1 tüki eest 1,5 ü.
- Retsept: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikma