Täidetud kartulid ubade ja lehtkapsaga
portsjoneid4
Komponendid
Juhend
- Võta 4 suuremat kartulit, kaaluga u 220 g tükk, pese ja kuivata kartulid, tee kahvliga augud sisse. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta kartuleid 1 tund, lase seejärel veidi jahtuda.
- Viiluta paprika õhukeselt, tükelda punane sibul, haki 2 küüslauguküünt ja lehtkapsas. Nõruta oad. Prae paprikat, sibulat, küüslauku ja soovi korral hakitud värsket tüümiani pidevalt segades 8 minutit. Lisa lehtkapsas ning küpseta veel 5 minutit, lisa vajadusel veidi vett. Tõsta pliidilt ja hoia soojas. Lisa juurde 1/3 kogust ube, ülejäänud püreesta.
- valmista 1/2 puljongikuubikust puljong. Lõika kartulid pikuti pooleks, uurista lusikaga välja sisu, jättes alles 1 cm. Sega kartulisisu püreestatud ubadega, sega juurde puljong ning või, maitsesta, pane segu kartulitesse ning küpseta ahjus 5 minutit. Sega järelejäänud oad lehtkapsa seguga ning maitsesta, pane kartulitele ning serveeri.