Tarretatud maasikakook
portsjoneid12
Komponendid
Juhend
- Valmista tarretis tarretisepulbrist vastavalt pakendil olevale juhisele ja jäta jahtuma.
- Puhasta ja tükelda maasikad.
- Määri lahtikäiv tarretisevorm (1,5 liitrine) kergelt oliiviõliga või vooderda kauss toidukilega.
- Lao maasikad vormi ja vala peale jahtunud tarretis ning aseta külmikusse 2-3 tunniks.
- Tükelda küpsised. Vahusta vanillikaste ja kohupiim mikseriga.
- Paisuta želatiin külmas vees ja sulata vesivannis.
- Nirista želatiin hoolikalt segades kohupiima-vanillikastme sisse ja lisa küpsisetükid.
- Tõsta segu tarretunud maasikatele ja aseta umbes 3 tunniks külma.
- Kummuta tort koogialusele. Lõika 12 tükiks.
- Nõuanne: Väga hästi sobib ka teise maitsega tarretisepulber, näiteks sidruni-, metsmaasika- või murakatarretis.
- Kui asendad´a vahustatav vaniljekaste 200 g vahukoorega, millele lisada 2 sl suhkrut, annab 1 tükk 2 ühikut.
- Retsept: Sõbralikud söögid
- Foto: Irina Tammis