Tatrarisoto lõhe ja brokoliga
portsjoneid4 ettevalmistus12 min küpsetus20 min
Komponendid
Juhend
- 1. Haki sibul ja küüslauk, loputa tatar külma veega, puljongiks lahusta puljongikuubik keevas vees, tükelda lõhe ja lõika brokoli õisikuteks. Haki till ja riivi sidrunikoor.
- 2. Kuumuta sibul ja küüslauk koos õliga suuremal pannil 6-8 minutit. Sega juurde tatar ja kuumuta mõni minut, lisa paar kulbitäit puljongit.
- 3. Keeda vaiksel tulel, sega ja lase puljongil enne imenduda kui lisad järgmise kulbitäie. Toimi nii järk-järgult kulbitäite kaupa, kuni umbes 1 kulbitäis on alles.
- 4. Lisa lõhetükid ja ülejäänud puljong ja kuumuta mõned minutid. Jälgi, et lõhetükid korralikult läbi kuumeneksid ja tatar jääks õhuline.
- 5. Keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit, kurna ja lisa tatra juurde koos hakitud tilli ja sidrunikooreja, maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
- 6. Serveeri koos jogurtiga.