Toortatrasalat pirni ja munaga
portsjoneid4 ettevalmistus15 min küpsetus25 min
Komponendid
Juhend
- 1. Mõõda tatar ja 280 ml vett suletava kaanega potti, lisa sool ja lase kõrgel temperatuuril kiiresti (3-5 minuti jooksul) keemiseni, vähenda kuumust ning jäta vaikselt keema u 5 minutiks, siis lülita pliit välja ja jäta pliidile 15-20 minutiks valmima, et auruks välja liigne vedelik poti põhjast. Keemise ajal ära tõsta poti kaant ega sega putru.
- 2. Samal ajal keeda kartul ja munad, jahuta.
- 3. Haki kartul, paprika ja pirn väikesteks kuubikuteks.
- 4. Sega juurde tatar, lisa hakitud till, maitsesta soola ja pipraga.
- 5. Serveerimisel pane igale portsjonile pool muna ja hapukoor (soovi korral võid hapukoore salatisse segada).
- Retsept: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa