Tšilli-ingveri lihapallid
portsjoneid4
Komponendid
Juhend
- Sega omavahel kalkunihakkliha, riivitud ingver, hakitud küüslauk,1 hakitud tšillikaun ja pool kogust peterselli. Sega läbi ja vormi 12 lihapalli, kata kilega ja jäta pooleks tunniks maitsestuma.
- Samal ajal valmista puljong, lase 0,5 liitrit vett keema ja lahusta selles puljongiželee.
- Tõmba porganditest koorijaga pikiviilud ja lõika pooleks, tee brokoli väikesteks õisikuteks.
- Kuumuta pann õliga ja küpseta lihapalle keskmisel kuumusel 3–4 minuti jooksul igast küljest, võta pannilt.
- Pane pannile porgandid ja brokoli, küpseta paar minutit, lisa puljong, sojakaste, Hiina kaste ja kuumuta läbi.
- Lisa lihapallid ja kuumuta 6–8 minutit, kuni kõik on läbi küpsenud.
- Serveerimisel garneeri viilutatud tšilli, rohelise sibula jaülejäänud peterselliga.
- Toidu valmistas: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikma