Värviline kõrvitsa-ahjuroog ricottaga
portsjoneid4 ettevalmistus20 min küpsetus40 min
Komponendid
Juhend
- 1. Lülita ahi 200 kraadile soojenema.
- 2. Pane õhuketseks viiludeks lõigatud kõrvits, 2 õhukesteks viiludeks lõigatud punast sibulat ja suuremateks tükkideks lõigatud paprikad oliiviõliga kuumutatud pannile ja prae 3-4 minutit.
- 3. Klopi lahti munad, lisa ricotta, murendatud feta, pressitud küüslauguküüned ja rebitud basiilik, maitsesta soolaga.
- 4. Keera ahju kuumus 180 kraadile. Määri 20 cm läbimõõduga vorm õliga.
- 5. Pane köögiviljad ja spinat vaheldumisi vormi, lisa munasegu lusikahaaval, et see ühtlaselt üle kogu vormi laiali valguks. Küpseta umbes 30 - 35 minutit või kuni roog on läbi küpsenud ja muna hüübinud.
- 6. Lülita kuumus välja, ava ahjuuks ja lase roal 5 minutit jahtuda.
- 7. Serveerimisel garneeri värskete basiilikulehtedega.
- Nõuanne: Eriti hõrk saab roog kui kasutad Hokkaido kõrvitsat.
- Toidu valmistas: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa