Veisefilee röstitud köögiviljadega
portsjoneid2
Komponendid
Juhend
- Puhasta paprika, lõika neljaks ja seejärel iga sektor pooleks, koori sibulad ja poolita. Baklažaan lõika väikesteks kuubikuteks ja puista peale veidi soola. Suvikõrvitsast lõika jämedamad viilud ja poolita.
- Lisa ettevalmistatud köögiviljadele oliiviõli ja sega korralikult läbi, jäta u 5 minutiks tõmbama.
- Pane praepann pliidile kuumenema. Pintselda lihalõigud õliga ja pane kuumale pannile küpsema, kummaltki poolt 5-6 minutit, tõsta seejärel kuumale taldrikule nn”rahunema”, maitsesta soolaga ja kata kaanega, kuni valmistad köögiviljad.
- Kalla ettevalmistatud köögiviljad pannile ja prae kiiresti 5-7 minutit, paar minutit enne valmimisaja lõppu lisa poolitatud kirsstomatid.
- Sega pesto toasooja võiga. Jaota köögiviljad serveerimistaldrikutele, tõsta peale liha ja pestovõi, garneeri basiilikulehtedega.
- Nõuanne! Võta liha paar tundi enne valmistamist külmikust välja. Oluline on, et liha oleks toasoe, siis küpseb paremini ja jääb mahlasem.
- Retsept: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa